Case: Lomapäivä Helsingissä

Nainen kääntymässä Aleksanterinkadulle

Kesä 2020 oli poikkeuksellisen pitkä ja aurinkoinen. Koronan johdosta olin jo maaliskuusta saakka vältellyt julkisten kulkuneuvojen käyttöä ja tehnyt matkaa polkupyörällä. Loppujen lopuksi tein monta ”minilomaa” kaupunkiin ja vietin koko päivän kuvaten ja pyöräillen. Tässä yksi sellainen päivä juhannuksen jälkeiseltä helleviikolta.

Kävelin Rautatientorin ohitse päivän aikana monta kertaa. Kuinka kuvata tyhjää tilaa? Avaruuden tuominen kuvaa tapahtuu aina visuaalisen kiinnekohtien kautta.

Lähdin polkemaan Espoosta puoli kuuden jälkeen perjantaiaamuna ja saavuin kaupunkiin ennen kello seitsemää. Jätin pyörän parkkiin Postitalon eteen ja lähdin kävelemään ja tallentamaan kesäistä kaupunkia.

Aiemmin yksikin mielenkiintoinen yksityiskohta riitti perustelemaan koko kuvan, mutta nykyään koen, että kokonaisuus on tärkeämpi. Jos pelkkä kyltti on hauska, on se ympäristöön sidottuna tarina.
Skeittailija Keskuskadulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: