Case: Naisten vaahteraliiga

Kuinka intensiivistä toiminta voi olla naisten amerikkalaisessa jalkapallossa

Kesän aikana kävin kahdesti Brahen kentällä katsomassa naisten vaahteraliigan ja erityisesti Helsinki Wolverinesin otteluita. Ja levoton sielu, kun olen, en tietenkään malttanut vain olla ja istua, vaan halusin nähdä, onnistunko tallentamaan tilanteita kameran kennolle.

toimintaa jenkkifudiskentällä
Jenkkifudiksessa tilanteet ovat nopeita ja usein on haastavaa seurata, missä pallo liikkuu. Kuvattavana aivan erilaista kuin mikään urheilu, mitä olen tähän mennessä kuvannut.

Olen kuvannut urheilua ennenkin, mutta amerikkalaisessa jalkapallossa kuvaustilanne on aivan toisenlainen kuin CrossFit-kisoissa, mitä tavallisesti kuvaan. Etäisyys tilanteeseen saattaa muuttua nopeasti ja huippuhetki voi olla ohitse, kun vasta saan kameran hollille.

Kun kuvaaja sattuu olemaan juuri oikeassa paikassa hyökkäyksen löytäessä kolon puolustuksen linjasta
Wolverinesin hyökkääjä löysi vapaan väylän Trojansin linjasta ja tarttui tilanteeseen.

Kaluston puolesta minua jännitti. Katukuvausta varten minulla on kameran asetukset mietitty ja kunnon optiikka olemassa. Jenkkifutikseen taas… asetuksia piti etsiä kuvaamisen yhteydessä ja optiikan osalta minun piti käyttää ensimmäistä ja laadun puolesta huonompaa zoomia.

Jenkkifudiksessa toiminta jakautuu koko pelaajarintaman alueelle, ei vain palloa kuljettavaan pelaajaan.
Kuvaamisessa etsin tavallisesti yhtä selkeää kiinnekohtaa, mutta välillä kokonaisuus on niin mielenkiintoinen, että haluan yrittää tavoittaa sen.

Samalla, kun yritän jatkuvasti kehittää omaa silmääni ja tilannetajua kuvaajana, olen vähitellen, vuosien kuluessa, hankkinut laadukkaampaa kalustoa, jotta sitten, kun olen saanut oikean kuvan talteen, ei sen käyttö tai myynti jäisi teknisistä seikoista kiinni.

Vaikka jenkkifudis on joukkuepeli, kuvaajan kannalta tilanteen rajautuminen yksilökohtaamisiksi, on paljon dramaattisempaa.
Turku Trojansin hyökkääjä pääsee livahtamaan Wolverinesin hyökkäyksen ohi.

Olen tottunut , että voin leikkiä syväterävyysalueen kanssa ja vain optiikkaa heilauttamalla siirtyä uuteen tilanteeseen, mutta vanhan ”kittiputken”, edullisen zoomin kanssa piti vain luottaa omaan osaamiseen ja antaa mennä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: