Case: Danske Bank Vaasa

Kun seisoin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa viittä vailla valmiissa Danske Bankin Helsingin konttorissa, olimme kaikki samaa mieltä: kuvat näyttivät hienoilta ja akustiikkataulut muodostivat ehjän kokonaisuuden, ikäänkuin pysyvän näyttelyn.

Samalla tuli puheeksi, että Vaasan konttori valmistuisi vuoden loppuun mennessä, eikä sinne oltu vielä sovittu kuvitusta. Syksystä tuli upea ja päätimme yhteistyökumppanini kanssa, että poikkeuksellisen kaunis ruska oli joka tapauksessa kuvaamisen arvoinen!

Vaasassa ei ollut Monopoli-katuja tai valmista suunnitelmaa. Kaappasin junaan kaksi kameraa sekä polkupyörän ja lähdin läpi sumun, sateen, pimeyden, oranssin ja hetkittäisten auringonpilkahdusten rakentamaan valokuvamosaiikkia tunteesta nimeltä Vaasa.

Vaikka keskusta vanhoine rakennuksineen ja puistikoineen on valloittava, on meri läsnä melkein kaikkialla. Huomasinkin olevani kameran kanssa veden äärellä usein.

Ruska, meri ja auringon pilkahdukset loivat kuviin luonnetta, mutta kaupungin keskustan tunnettujen maamerkkien, vesitornin, vanhan myllyn ja sähkölaitoksen kuvaamiseen halusin löytää jotain erityistä.

Ensimmäisenä iltana päätin pimeän laskeuduttua pyörähtää vielä kerran kaupungilla, etsimässä kuvakulmia, kun kokeilin vielä kerran ottaa kuvan keskustan merkkirakennuksesta, mitä olin piirittänyt jo päivällä. Iltavalo toi kaduille hiukeaa tunnelmaa ja hetken emmittyäni kaivoin jalustan laukustani ja iltakävely venyikin tuntien mittaiseksi.

Värikkäät heijastukset pimeän veden pinnalla ja autojen takavalojen raidat pitkällä valotusajalla täydensivät hienosti muiden kuvien Vaasa-tunnelmaa.

Esplanadit tai puistikot ovat Vaasan sydän. Kävellessä jäin helposti seisomaan ja katselemaan puukujia, mutta kuvastessa vyöryi ympäröivä kaupunki autoineen, mainoskyltteineen ja polkupyöräparkkeineen kameran kennolle täyttämään ruutua.

Kiersin kaupunkia ja sen taajamia kahden päivän ajan, kunnes sain puistikoiden tilan tunteen tallennettua oikealla tavalla.

Kahden yön ja kolmen päivän työ palkittiin, kun konttoriin valittiin neljäntoista kuvan kokoelma akustiikkatauluiksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: