Case: Danske Bank Helsinki

Kesäkuun 25. päivä torstaina olin helteessä pyöräretkellä tyttäreni kanssa, kun sain puhelun. Olin jo aiemmin tehnyt esityksen kuvista käytettäväksi akustiikkatauluina Danske Bankin Helsinkiin valmistuvassa konttorissa, mutta nyt idea oli tarkentunut ja tarvittiin toisenlaisia kuvia.

Henkilökunnan toiveena oli nimetä neuvotteluhuoneet monopelissä käytettyjen katujen mukaan sekä muut tilat väljästi samaan teemaan sopivasti. Olen kiertänyt kaupunkia kamera kourassa usean vuoden ajan, joten olisin varmasti saanut arkistoista kaivettua kelvollisen kokoelman, mutta minua kiehtoi ajatus ”pelata” kierros monopolia ihan oikeasti ja selvittää, pystyisinkö käymään läpi kaikki halutut kohteet ja saamaan niistä näyttävän kuvan yhden päivän aikana.

Joten perjantaina 26. päivä hyppäsin pyörän selkään ennen aamu kuutta ja suuntasin Helsinkiin!

Ehdin Aleksanterinkadulle noin varttia vaille seitsemän ja siitä se alkoi! Esplanadi, Mannerheimintie, Unioninkatu ja Korkeavuorenkatu…

… Eira, Tehtaankatu, Kauppatori, Kaisaniemenkatu, Siltasaari…

… Simonkatu, Keskuskatu, Bulevardi, Kamppi, Annankatu, …

…. Erottaja, …

… Eteläsatama, …

… Snellmaninkatu, Liisankatu, Katajanokan vankila, Mikonkatu, Rautatientori, …

… ja päivän viimeinen kohde oli Helsinki-Vantaan lentoasema, mihin saavuin illalla seitsemän kahdeksan aikaan. Kellonaika ei ollut ongelma, mutta massiivinen rakennustyömaa sen sijaan oli.

Lentokenttähotellin näköalapaikkakin oli koronan vuoksi suljettu, eikä mistään tahtonut löytyä kulmaa, josta olisin päässyt kuvaamaan helposti tunnistettavaa lennonjohtotornia. Viime hetkellä kuitenkin hoksasin rampin, josta saapuvia matkustajia noutavat autot nousevat terminaalille ja tiukasti jalkani kaiteen reunaan sitoen yletyin haarukoimaan lipputangot juuri sopivaan jonoon tornin eteen.

Live-monopolini kesti runsas 16 tuntia ja sillä oli mittaa 40 000 askelta ja 70 kilometriä pyöräilyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: